Viherpiperrystä

Laitettiin eilen Ilkan kanssa uusia yrttejä kasvamaan. Nyt taimilaatikossa muhii entisten lisäksi oreganoa ja korianteria sekä muutamia jäävuorisalaatteja. Ruohosipulia, vihanneskrassia ja basilikaa laitettiin vähän lisää. Eniten ainakin minua kiinnostaa meidän uusi aluevaltauksemme eli herkkusienet. Tilasin Netanttilasta herkkusienien kasvatuslaatikon. Siinä tuli kaikki mukana: multa, sienirihmasto, kasvatuslaatikko, jopa laatikon kannen nostamiseen tarkoitetut neljä hammastikkua.

Multapussi piti laittaa puoleksi tunniksi vettymään vesisankoon. Sitten se leviteltiin rihmaston päälle ja styroxkansi hojautettiin päälle. Laatikko viideksi vuorokaudeksi 20-25 asteen lämpöön muhimaan ja sitten saa kurkistaa. Jännittää vähän…

Jos herkkusienten viljely onnistuu, satoa saamme jo parin viikon päästä ja siitä sitten joka toinen viikko kolmesta kuuteen kertaan. Pitää etsiä hyviä sieniruokaohjeita 😉

Sunnuntaina päästiin jo makustelemaan ensimmäisiä viime viikonloppuna lisättyjä vihanneskrasseja. Olisi pitänyt ehkä ottaa krassit käyttöön jo aiemmin, sillä maku oli ehtinyt jo vähän kitkeröityä. Meinasin laittaa tänään koko sadon voileipien päälle, sillä lisää on jo tulossa. Ihan kokeilumielessä yritämme kasvattaa krassia myös kostean talouspaperin päällä. Sitä saa olla jatkuvasti kastelemassa. Yön jäljiltä paperi oli jo melkein kuiva.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer