Roadtripillä Nova Scotiassa

Blogi on ollut hiljaa jo yli viikon ja se johtuu siitä, että olen ollut melkoisen kiireinen. Piti tehdä ihan lista blogattavista asioista, mutta aloitetaanpa ensimmäisestä roadtripistä Peggy’s Coveen ja Lunenburgiin.

Peggy’s Cove

Peggy's Cove

Peggy’s Coven kylä ja sen upea majakka ovat must-see kohteita Nova Scotian kävijälle. Ja olihan se upea majakka. Seisoi ylväänä pyöreäksi hioutuneella kalliolla tuulesta ja tuiverruksesta huolimatta.

Turisteja varoiteltiin kävelemästä mustilla eli leväisillä ja märillä kallioilla, vaikka itse en niitä kyllä missään nähnyt. Tosin pysyttelinkin turvallisesti mantereen puolella.

Varoituskylteissä asia oli ilmaistu mielenkiintoisella tavalla.

Peggy's Cove Warning

Ja tässä vielä muutama muu kuva Peggy’s Coven kylästä ja ilmeisesti hummereiden pyyntivälineistä, jos oikein arvasin.

Peggy's Cove

Lobster Fishing

Lobster Fishing

Värikäs Lunenburg

Peggy’s Covesta matka jatkui Unescon maailmanperintökohteeseen Lunenburgiin. Osasin odottaa todella värikästä kylämaisemaa, jossa jokainen talo on maalattu eri väriseksi. Olin ihan pettynyt, kun joukossa oli myös tavallisen tylsiä valkoisia ja harmaita taloja…

Lunenburg, Nova Scotia

Lunenburg

Onnille piti tietenkin ottaa kuva valaan kallosta.

Whale skull

Lunenburgissä kannattaisi lähteä myös vesille ja nimenomaan tällä Bluenose II -kuunarilla. Bluenose on ollut aikanaan ollut nopein paatti vesillä, vaikka ymmärtääkseni oli alunperin kalastuskäyttöön tarkoitettu.

Bluenose II

Ennen Lunenburgiin ajalemista pysähdyimme syömään ihan vaan Dairy-Queen grillille Upper Tantalloniin. Oli pakko näpsäistä vaivihkaa kuva tästä amerikkalaisesta idyllistä, vaikka Kanadassa olimmekin.

Old Car

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer