Talvitamineissa lenkillä

Olin aamulla innoissani, kun tiesin, että kerrankin pääsisin naisten sählyvuorolle, mutta surkujen surku, kun nyt onkin syysloma eikä pelaajia tullut riittävästi. Harmitti vietävästi. Aluksi ajattelin mennä salille sählyn sijaan, mutta tajusin, että siellä olisi neljän aikaan iltapäivällä mieletön ruuhka. Siksi päätin siirtää salitreenin iltaan. Kävin jopa viemässä salikamat laitokselle, jotta voisin juosta kämpiltä Microteknialle treenaamaan ja sitten takaisin.

Niin siinä sitten kävi, että kello oli yli kahdeksan ja minä olin edelleen kotona. En kehdannut enää lähteä salille, mutta jotain oli pakko tehdä, ettei vatsamakkarat ottaisi samaa tilavuutta kuin viime vuonna tähän aikaan.

Vetäisin päälleni samat kamat kuin viime talven lenkeillä ja lähdin mukavan raittiiseen syysilmaan. Ei ollut yhtään liikaa päällä. Miten onkin mahdollista, että pärjäsin talvella täsmälleen samoilla tamineilla, jotka nyt syksylläkin tuntuivat ihan mukavilta? Taitavat olla viisaat oikeassa, kun ovat kiitelleet kerrospukeutumista.

Olen päättänyt olla miettimättä liikaa harjoitusohjelmia nyt syksyn aikana. Parempi pitää mieli virkeänä ja juoksennella se, mikä hyvältä tuntuu. Niinpä kirmasin välillä spurtteja, välillä rauhallista sykkeentasausvauhtia ja vedin jopa viisiminuuttisen tekniikkaharjoituksen. Juoksutuntuma on kateissa, sille ei kai voi mitään, mutta lenkin jälkeen oli sama euforinen olo kuin ennenkin.

Mieliala laski oikeastaan vain kerran eikä juoksulla ollut mitään tekemistä sen kanssa. Joku oli jo muuttanut ”minun asuntooni” ja laittanut sinne kauheat vihreät verhot! Miksi vihreät, kun asunto oli muuten vanilja-harmaa-musta ja ripaus kultaisia mosaiikkilaattoja keittiössä? Turhaanpa minä sitä asuntoa enää murehdin. Peruutin tänään lainaneuvottelunkin. Ei persaukisen kannata ottaa enää lisää lainaa huolekseen. Siispä katse tulevaan ja hymyä suupieleen!

Sykemittarin paristo vetelee viimeisiään ja antaa virhelukemia. En aio vaihtaa siihen paristoa, sillä saan huomenna uuden mittarin käyttööni. En ole vielä raskinut ostaa tulevaan Suunnon mittariini PC-podia, mutta pitää toivoa sitä vaikka joululahjaksi.

Joka tapauksessa tämän päivän urheilumerkintä on seuraava: tunti 6 minuuttia keskisykkeellä 151 ja maksimilla 182, kulutus 615 kcal.

Minulla taisi jäädä lauantaina merkitsemättä salitreeni. Silloin en muistanut ottaa mukaani sykemittaria, joten muita merkintöjä ei ole. Aikaa meni reipas tunti ja tein puolivälissä ohjelmaa viisi minuuttia aerobista harjoittelua kuntopyörällä. Alkuun ja loppuun vielä kymmenminuuttiset crosstrainerilla. Kävin koko kehon läpi, mutta painotin keskivartaloa. Korsetti kaipaa treeniä, jotta ensi keväänä kulkee taas maraton.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer