Paistaa se päivä risukasaankin

Sain eilen hyviä uutisia. Laitos maksaa minulle tulevan Uuden-Seelannin matkan lennot. Jihuu! Tänään neuvoteltiin siitä, miten paljon voin pyytää summasta ennakkoon ja miten asiat käytännössä järjestyvät. Minulla on tunnukset yliopiston käyttämään travel-ohjelmaan, mutta jostakin syystä ohjelma ei toimi koneellani. Pitää huomenna yrittää uudestaan.

Yritän saada matkasuunnitelman ja ennakkomaksun mahdollisimman pian liikkeelle. Pakko saada ne rahat tilille jo tämän kuun puolella, sillä monen laskun eräpäivä lähestyy hurjaa vauhtia. Matka on jo melkein maksettu. Vain Queenstownin ohjelmat pitää vielä maksaa tämän kuun puolella.

Saisinpa hyviä uutisia myös Liikesivistysrahastosta. Jos he antavat luvan käyttää EMACiin myönnetty apuraha ANZMACiin, minun rahahuoleni ovat ohi.

Uusia menoeriä on tosin taas tulollaan. Vuokraemäntä soitti ja tarjosi minulle asuntoa ihan varteenotettavaan hintaan. Soitin äsken isännöitsijälle putkiremontista, joka on vääjäämättä tulossa 1960-luvulla rakennettuun taloon. Putkiremontista ei kuulemma ole vielä puhuttu, mutta todennäköisesti se on edessä 5-10 vuoden sisällä. Jos se olisi vasta kymmenen vuoden päästä, melkein kannattaisi teettää kylppäriremontti, mutta jos se onkin jo viiden vuoden päästä, remontti menee hukkaan. Suihkukaappi voisi olla kevyempi ratkaisu.

Oli aika jännä, kun isännöitsijä kysyi, käytänkö nykyistä ammetta kylpemiseen vai käynkö tavallisessa suihkussa. Minä sanoin, etten suurin surminkaan lilluisi siinä alkuperäisessä pöpölaarissa. Isännöitsijä totesi, ettei hän tietenkään voi pyytää minua käymään mieluummin kylvyssä, vaikka kylppäriä ei ole tehty suihkuttelua varten. Ilmeisesti hänellä on kokemusta muiden osakkeiden kylppäriremonteista. Tiedä, millainen homekasvusto minunkin ammeen alla pesii.

Kylppäriremontti olisi pakko tehdä ja samoin keittiöremontti. Jääkaappi ja liesi ovat tosi vanhoja ja energiasyöppöjä eikä keittiönkaappien runkojakaan kannattaisi säilyttää, jos remontin aloittaa. Johonkin pitäisi saada huikeasti lisää kaappitilaa. Sitten pitäisi lisätä myös pistorasioita sisälle ja vetää ainakin yksi myös partsille. Remonttiin uppoaisi varmasti 15 000 euroa.

Toisaalta ei houkuta ajatus yksiössä kököttämisestä kovin pitkään. Kämppä pitäisi pistää ennemmin tai myöhemmin vuokralle. Tämä on hyvällä paikalla lähellä yliopistoa ja sairaalaa. Luulisin, että remontoituna tästä voisi saada ihan kivan vuokrakämpän.

Nyt pitää taas alkaa töihin. Palaveerasin tänään CD-porukan kanssa ja pitää kirjoittaa muistiinpanot puhtaaksi. Sitten täytyy aloittaa vastine lukuseminaariabstraktin saamiin kommentteihin ja kaipa sitä pitäisi miettiä jotain myös huomista lääkeliiketoimintaa varten. Ah, ja salille tekisi mieli. Ja lenkille. Ja Ilkan kainaloon.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer