Kahvila kadoksissa

Voisiko joku perustaa Savonlinnaan kunnollisen kahvilan? Sellaisen, josta saa hyvää kahvia, pientä purtavaa, maukkaita leivonnaisia ja kaiken tämän myös kotiin. Pitäisi olla vielä terassi eli oululaisittain patio. Sijainti saisi olla viihtyisä, ei minkään ison tien varressa.

En voi käsittää, miksi tällaisessa kesäkaupungissa ei ole yhtään kunnollista eurooppalaistyylistä kahvilaa. Jos sellainen olisi, olisin varmasti vakioasiakas. Mikä olisikaan parempaa kuin ottaa kirja kainaloon ja lähteä kupposelle kuumaa?

Nyt kävin testaamassa Pulla-aitan palvelut. Kahvi oli kyllä hyvää, myönnettäköön, mutta mitään erikoiskahveja ei ollut tarjolla. Iso latte sopisi paljon paremmin artikkelille kyytipojaksi kuin pieni kahvi.

Muita tarjottavia oli vähänlaisesti. Pari korvapuustia, pari voisilmäpullaa, pari pikkupullaa ilman voisilmää ja pieniä paloja jotain piirakkaa. Suolaisia oli niitäkin muutamaa sorttia. Mikään ei näyttänyt päällisinpuolin erinomaiselta, mutta korvapuusti näytti ihan hyvältä, joten otin sellaisen. Ei olisi pitänyt. Kova pulla. Päältä vähän turhan tumma, sisältä turhan raaka.

En kehdannut edes kaivaa lukemista esiin, sillä ahtaassa kahviossa lukeminen ei oikein tunnu hyvältä. Harmitti jälkeenpäin, etten mennyt jollekin huoltsikalle kahville. Olisi ollut ainakin tilaa enemmän. Mutta tosiaan Pulla-aitan kahvi oli kyllä huomattavasti parempaa kuin esimerkiksi ABC-ketjun kitkerä reilun kaupan sumppi. Sekin harmitti, että taas yhden huonon pullan takia piti pilata laihdutuskuuri. Jos on pakko mussuttaa makiaa, olkoon se edes makiaa, eikä mitään palanutta känttyä.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer