Nuudelikeitoksia yrttimaalta

Tein eilen helpoista helpointa ruokaa. Ilkka kertoi tykkäävänsä nuudeleista ja siksipä etsiskelin eilen sopivaa nuudelireseptiä. En kehdannut ryhtyä kovin isoon hommaan, mutta toisaalta pussillinen pakastewok-vihanneksia ja nuudeleita ei innostanut. Siksi päädyin Maku-lehden sivuilta löytyneeseen nuudeli-kanapullakeitto Bakso ayamiin. Kaadoin keitin veden pois, joten keitosta tuli kuivempi sapuska: broileripyöryköitä ja nuudeleita, keep it simple!

1dl korianterinlehtiä
2 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
250 g broilerinjauhelihaa
1–2 dl sweet chili -kastiketta
2 rkl rypsiöljyä
1 kanaliemikuutio
7 dl kiehuvaa vettä
250 g pikanuudelia

Silppua korianterin lehdet. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Sekoita jauheliha, korianteri, valkosipuli, inkivääri ja 1 rkl sweet chili -kastiketta.

Kuumenna rypsiöljy pannulla, muotoile kahdella ruokalusikalla jauhelihaseoksesta pallukoita, ruskista ne öljyssä. Kääntele ja paista kanapullia, kunnes pinta on kauttaaltaan kuparinruskea ja pullat täysin kypsiä.

Liuota liemikuutio kiehuvaan veteen ja keitä siinä nuudelit, noin 2 minuuttia, tarkista keittoaika pakkauksesta. Nosta kanajauhelihapullat nuudelin päälle, kaada sekaan loput sweet chili -kastikkeesta ja tarjoa saman tien.

Omituista, ettei paikallisessa citymarketissa ollut isoja ja maustamattomia nuudelipakkauksia. Oli pakko ostaa tavallisia pikanuudeleita. Varioin sitten reseptiä niin, että jätin kanaliemikuution pois ja korvasin sen parilla nuudelipussista löytyneellä jauhepussilla. Taisi mennä sekaisin kanaa ja curryä, mutta ihan hyvää tuli. Laitoin nuudeleita vajaat 200 grammaa ja siitä söi reilusti kaksi ihmistä ja vielä pieni annos jäi ylimääräistäkin. Kanapullia tuli sellaiset reippaat kymmenen.

Korianteri antoi hyvän säväyksen pulliin ja silppusin lehtiä vielä reilusti annosten päälle. Hyvä mauste. Löytänee tiensä meidän minikasvihuoneeseen, jonka lauantaiaamun kiireissä (l. pyjamassa) perustin keskellä olohuonetta.

 

Tällä hetkellä minikasvihuoneessa odottelevat kasvupyrähdystään basilika, ruohosipuli, vihannesportulakka, vihanneskrassi, rosmariini, tilli, persilja ja vielä joku, jota en tähän hätään muista. Vielä laitan ainakin oreganoa ja ehkä korianteria.

Portulakka ja krassi olivat jo eilen hyvässä vauhdissa. Sirkkalehdet ovat auki ja hentoisella varrella pituutta jo sellaiset puolitoista senttiä.

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer