Kuvia kampukselta

Äiti halusi lisää kuulumisia kampukselta, joten tässä niitä kuvien muodossa.

Saint Mary’s University on perustettu vuonna 1802, mutta yliopistostatuksen se sai vasta paljon myöhemmin, 1952.

Yliopiston motto on näyttävästi esillä joka puolella.

Age Quod Agis tarkoittaa ”Do what you do”. Kuten kuvasta voi päätellä, täällä tuulee melkoisesti koko ajan. Halifax on merenrantakaupunki, mutta yliopisto sijaitsee sisämaassa. Pureva viima yltää tännekin.

Tässä kuvassa on Sobey Building, jossa on muun muassa kuopiolaisille tutun Albertin työhuone. Sobey Building on tietenkin Sobey Business Schoolin pääpaikka, vaikka olen bongannut kampukselta myös Sobey Business Development Centerin. En vielä tiedä, mitä siellä tapahtuu. Sobey Building näkyy myös huoneeni ikkunasta, ja olen tosi, tosi paljon tykännyt siitä ajatuksesta, että luennolle voi mennä omasta huoneestaan astumatta kertaakaan ulkoilmaan.

Kukapa haluaisikaan lähteä näin viihtyisästä huoneesta ilman syytä? Tämä video on kuvattu kahden aikaan aamuyöllä tullessani tänne Halifaxiin. Katsoa saa omalla vastuulla.

Kampus niin kuin koko Halifaxin kaupunki on todella siisti. Joka puolella panostetaan kierrätykseen, vaikka toisaalta ruuat on kaupassa pakattu muovirasioihin. Kierrätysohjeet ovat niin kauan selvät, kunnes lopulta on itse viemässä roskiaan keräysastioihin. Olen eräänkin kerran ihmetellyt, laitanko tosiaan paperit, pahvit ja muovipullot samaan keltaiseen astiaan.

Tässä kuvan mallissa jako on vielä kohtuullisen selvä, mutta asuntolan roskikset ovat erilaiset. On vain yksi kierrätyspönttö… Se on varmaa, että ihmiset katsovat pahalla silmällä, jos joutuu tiputtamaan roskansa trash-astiaan.

Joka paikassa huokuu historia.

Hissin ovetkin näyttävät ylpeiltä. Yritin moneen kertaan tihrustaa, mitä ovessa oikein lukee, kunnes lopulta keksin napata siitä valokuvan ja lukea tekstin omassa rauhassa.

Laitan tähän loppuun vielä tärisevän videon, kun ensimmäistä kertaa kävelen kampukselta kaupunkia kohti. Siitä näkyy vähän, millaisia taloja ja pihoja täällä on.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer