Hetan kanssa lenkillä

Käytiin pitkästä aikaa Hetan kanssa lenkillä. Innostuin lenkkeilemään, kun Elli-koira ei saanut tänään lopetustuomiota. Elämä jatkui Ellillä ja minulla on nyt ainakin yksi huolenaihe vähemmän. Hetassa riittää virtaa vielä moneen lenkkiin ja moneen koiravuoteen.

Sykemittari tökki taas. En yksinkertaisesti osaa käyttää sitä harjoituksen aikana. Suunnon nappulat ovat ihan epäloogiset ja tälläkin kertaa keskeytin harjoituksen moneen otteeseen. Ärsyttää tuollainen.

Aluksi mittari ei ottanut lainkaan mukaan gepsiä. Se kyllä löysi GPS-PODin, mutta jostakin syystä se ei tarttunut mukaan, kun harjoitus alkoi. Piti pysähtyä, keskeyttää harjoitus ja aloittaa uudelleen. Alkuun näytti, ettei se vieläkään käynnistynyt, mutta parinsadan metrin jälkeen gepsi heräsi. Onneksi heräsi. Olin hilkkua vaille kääntyä kotiin ja lähettää koko roskan tehtaalle. Muutenkin on niin vaikeaa lähteä lenkille, ja jos sitten ei edes välineet toimi, menee hermot.

Juosta sytkytettiin Hetan kanssa mittariin 6,33 kilsaa (plus se puolikas, joka missattiin alussa) aikaan 38,5 minuuttia eli kilometrivauhdiksi tuli noin 6 minuuttia 5 sekuntia. Harjoitusvaikutus nousi 3,4:ään. Maksimisyke oli 175 ja keskisyke 150. Kilokaloreita palaa jostakin syystä tosi vähän tai sitten tämä mittari mittaa ne eri tavoin kuin Polarin mittari. Kulutus oli vain 233 kcal, mutta olihan toki harjoituksen kesto lyhyt. Mittarin näyttämä keskinopeus oli 9,8 km/h.

Lenkin jälkeen oli hyvä olo. Lenkkivauhti tuntui itse asiassa paljon todellisuutta kovemmalta, ja ihmettelinkin, miten en hengästynyt. En vaan, piru vie, onnistunut saamaan näkyviin sykettä koko lenkin aikana. Siitä olisin tiennyt juoksevani liian hitaasti. Eikä mittari näytä edes kilometrivauhtia vaan ainoastaan nopeuden, jota en osaa tulkita kesken lenkin. Pitäisikö minun lukea käyttöohjeet? Ilman gepsiä löydän sykkeen ja muut lukemat ihan hyvin, mutta GPS sotkee näytön. Tekeekö sykemittarilla, joka ei näytä sykettä harjoituksen aikana, oikeastaan mitään? Okei, kohta joku kommentoi ja kertoo, miten saan sykkeen näkyviin, ja taas tunnen oloni hölmöksi. Muistaakseni Savonlinnassa onnistuin saamaan mittarista irti myös sykkeen, vaikka GPS oli päällä.

Oikean jalan säären sisäsyrjällä oli taas ikävä tuntemus. Ihan kuin sääriluun reuna hankaisi johonkin. Se pistää vähän nilkan yläpuolelta, mutta ei juurikaan haittaa askellusta. En tunne sählyssä tällaista kipua koskaan. Pitää seurata tilannetta.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer