Ihan hyvä kebab

Suosittelen lämpimästi meat loafin kaverin kebab-ohjetta Suomi24:lla. Siitä varioin hiukan pienemmän satsin pizzaa varten seuraavasti:

n. 1 kg naudan paistijauhelihaa
45 g aromisuolaa
2 rkl mustapippurijauhetta

Kaikki ainekset nytystellään sekaisin mielellään tehosekoittimessa, jotta jauhelihan rakenne rikkoontuu. Silikoninen leivonta-alusta helpottaa kebabin rullaamista aluksi. Seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla kelmulla, sillä sen avulla saa ainakin maustevoimössön tiiviiksi. Joka tapauksessa tavoitteena on erittäin tiivis pötkö, joka ei muistuta mureketta. Paistetaan folioon käärittynä uunivuo’assa 100 asteessa noin neljä tuntia.

Paistamisen jälkeen anna reilusti jäähtyä ja leikkaa sitten ohuita siivuja. Voit käyttää siivut vielä grillivastuksen alla uunissa. Jos laitat siivut pizzan päällä uuniin, älä suotta enää grillaa niitä.

Hyvää ja kohtuu tulista pizzaa tuli, kun korvasin unohtuneen tomaattikastikkeen salsalla. Päälle vielä sipulirenkaita, ananaspaloja, jalapenoja, tavallista ja sinihomejuustoa sekä näitä kebablastuja. Paistamisen jälkeen vielä loraus kebab-kastiketta ja eikun syömään.

Ilkka valaisi minua pizzanpaistosta, että kebab lisätään vasta valmiin pizzan päälle. Ainakin näin kotikutoisen lätyn voi pilata takuulla, jos ja kun kebab ehtii jäähtyä ennen pizzan valmistusta. Eihän tuo liian kuivaksi mennyt näinkään.

Onnistuin tuhoamaan tuliterän silikonileivonta-alustan veitsellä. Alkuun ei tullut mitään viiltoja tai edes jälkiä. Pöljä minä. Ostin jo tilalle uuden.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer