Maapallon toisella puolella

Vihdoinkin netti on käytössä. En nyt ehdi kirjoittaa kokonaista matkakertomusta, mutta jatkan illalla.

Lento Hong kongiin oli puuduttava. Jouduimme odottelemaan Helsinki-Vantaalla Lontoon koneessa kolmisen tuntia, kun Heathrow’n ilmatila oli sakeana koneita, ettemme sekaan mahtuneet. Olipa tosi hyvä aloitus retkelle. Lontoossa sitten jännitimme, ehdimmekö Hong kongin koneeseen, mutta ehdimme ihan kohtalaisen hyvin. Tupakkamiehillä olisi ollut hieman ongelmia, kun Helsingissä nousimme koneeseen jo viideltä ja seuraavan kerran olimme tupakkapaikan äärellä vasta Hong kongissa 18 tuntia myöhemmin…

Hong kongin ilmanlaatu on todella surkea. Ilkalla ei ollut mitään suurempia ongelmia, mutta minulla nenä vuoti verta vielä Aucklandissa. Nyt alkaa helpottaa. Osa paikallisista kulki hengityssuoja kasvoillaan kuin Michael Jackson ikään. Kiinassa on hyvä olla tällaisena pätkänä. Kaikki muutkin tuntuvat olevan yhtä lyhyenläntiä, joten kadulla ei tunne jäävänsä jalkoihin. Täällä Uudessa-Seelannissa tilanne on sitten aivan toisenlainen. Eivät nämä niin pitkiä ole, mutta tosi isoja kavereita leveyssuunnassa. Monet naisetkin ovat päästä varpaisiin tatuoituja mörssäreitä! Melkein pelottaa.

Eniten pelotti kyllä viime yönä. Piipahdin vessassa ja Ilkka oli sillä aikaa hiippaillut ihan väärään paikkaan ja säikäytti minut pahan päiväisesti. Hyvä, etten saanut sydänkohtausta!

Nyt karkasin jo asioiden edelle. Hong kongissa kävimme puolen päivän kiertoajelulla. Ensin pysähdyimme veneretkelle tutustumaan paikalliseen kalastukseen. Jännä kontrasti, kun samassa satamassa oli upeita luksuspaatteja ja uppoamaisillaan olevia rähjäisiä kalastusveneitä. Tuuli oli aivan valtaisa. Tukka sekaisin jatkoimme matkaa korutehtaaseen, mikä oli meidän kannaltamme ihan turha pysähdys. Meidän makuun aivan liian koristeellisia ja säihkyviä koruja.

Seuraavaksi bussi kiipesi korkealle jollekin torille. Matkalla ohitimme Jackie Chanin miljoonatalon. Ihan kivat oltavat hänellä, vaikka talon hinnassa oli seitsemän nollaa. Muilla hongkongilaisilla meni vähän vaatimattomammin. Mitä korkeammalla asustaa, sitä hyvätuloisempi on, mutta halvimmat kahden huoneen asunnot alkoivat siitä 2500 HKD eli noin 250 euroa.

Nyt meidän pitää lähteä tutustumaan Wellingtoniin. Jatkan iltasella, kun palailemme hotelliin. Asiaa on paljon ja aikaa kovin vähän.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer