Vauhdin huumaa luistimilla

Olen jo toipunut nielurisaleikkauksesta niin hyvin, että uhmasin kahden viikon liikuntakieltoa eilen ja lähdin Ilkan, Maisan ja Teemun kanssa retkiluistelemaan. Oli hurjan kivaa. Tai no ei ollut aluksi, kun nilkka väsyi ja rytmi ei löytynyt millään, mutta palatessa pääsin jo nautiskelun makuun. Retkiluistimillahan suorastaan kiitää! Vaikka syke ei varmaankaan noussut paljon yli sohvalukemien, kuusi kilometriä suuntaansa taittui puolessa tunnissa. Kelloa ei ollut, mutta jotain sinne päin se oli.

Tuulensuunta vaikuttaa yllättävän paljon luisteluun aavalla selällä. Vaikka tuuli ei ollut kova, paluumatka sujui huomattavasti menoa rivakammin. Tietenkin palatessa osasi jo jotenkuten luistella. Melkoista vaappumista se oli molempiin suuntiin, mutta ainakaan takapuoli ei ottanut lähikontaktia kylmän jään kanssa.

Oli tosi hyvä, että älysin lähteä porukan mukaan. Meinasin aluksi, etten vielä uskalla lähteä urheilemaan, mutta kun katselin muiden sitovan monojen nauhoja kiinni, en malttanut jäädä rannalle. Meitä suosi tosi upea sää ja muutenkin oli hienoa olla pitkästä aikaa kunnolla ulkona. Kotona sitten maistui spagetti ja jauhelihakastike aivan kuin ennen nielurisaleikkausta. Minusta on ehkä tullut entistäkin hitaampi syömämies, mutta väliäkö tuolla. Hyvä saada murua rinnan alle, kun viime aikoina syömisen kanssa on olllut vähän hiljaisempaa.

Ja nyt sitten suunnitellaan kovalla tohinalla ensi viikonlopun Luoston reissua. Hurjan vaikea on ollut löytää sopivia kelkkareittikarttoja. Lapin reiteistä on ilmeisesti tänä keväänä tulossa kuntarajat ylittävä kartta, mutta nyt pitää vielä etsiä monta pikkuruista karttaa, jos haluaa selvittää pidempiä reittejä.

Ainakin Luosto-Ylläs -väli on kiinnostava, mutta sitten pitäisi sunnuntaiajelulle keksiä joku kiva maisemareitti makkaranpaistopaikkoineen ja muineen. Aika suotavaa olisi, jos sunnuntain reitillä ei olisi pahaa patikkoa. Ihan vaan Ninan parasta ajatellen.

Vauhtia piisaa siis jatkossakin. Ja nyt entistä tasaisempana, kun Ilkka kävi eilen hakemassa minulle uudet iskarit etupukkiin! Fox, fox, sanoi foxy lady 😉

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer