Pikku tyttö isossa maailmassa

Takana on kaksi päivää CeBIT-messuja.Pieni pohjoissuomalainen ei voi käsittää, missä mittakaavassa maailmalla messuja järjestetään ennen kuin näkee omin silmin – tai kokee omin jaloin. Täällä on ilmeisesti yli 20 täyttä messuhallia näytteilleasettajia ja sen lisäksi puoli päivää luentoja jatkuvalla syötöllä. Jalat alkaa olla puhki ja pää sekaisin infotulvasta.

Ollaan koettu nyt auringonpaiste, vesisade ja räntäsade saksalaisittain. Tuuli on navakka, vaikka aurinko paistaa. Pääsääntöises ilma on ihan kuin Suomessa huhtikuussa. Voi olla lämmin tai sitten kylmä, eikä kurkistus sisältä ulos kerro vielä yhtään mitään siitä, mitä pitäisi pukea ylle.

Hyvähintainen verkko

Ollakseen teknomessut, CeBITissä on luokattoman huonot nettiyhteydet. Konferenssisalissa on ilmainen verkkoyhtetys, mutta muualla se maksaa kympin tunnilta. Huhhuh. Yliopisto ei varmaankaan korvaisi niin kallista nettiä.

Hotellissakin päivä maksaa 17 euroa, vaikka lupailivat etukäteen yhteyden ilmaiseksi. Nyt pitää siis blogata offline ja julkaista tuotoksensa jälkikäteen. Sori nyt vaan.

240 euroa yöltä

Copthorne-hotelli on hyvä. Pönttökin Villeroy-Bochia ja kylppäristä löytyy korvatopsyjä, kynsiviila ja ihon tupsuttelulaput yksittäin pakattuina. Hotellista löytyy myös suomalainen sauna, uima-allas ja solarium. Paha vaan, kun ollaan messujen jälkeen niin väsyneitä, että nukahdetaan heti, kun on potkaistu kengät nurkkaan. Eilenkin nukuttiin 12 tunnin yöunet eikä tehnyt edes tiukkaa.

Tänään tultiin muka kovana messuilta kuuden kieppeillä, että lähdetään kaupungille. Höpsis töpsis. Kun pikkuisen erehtyy väsynyttä kehoa oikaisemaan, uni tulee heti silmään. Jäätiin siis hotellille eikä taideta mennä tänäänkään saunaan saatika sitten omaan ammeeseen.

Hotellista pitää vielä sanoa se, että CeBIT-vieraan kannattaa ehdottomasti tulla tänne, vaikka yö maksaakin yli 200 euroa. Hotelli järjestää ilmaisen kyydityksen messuille ja takaisin eikä kävelymatkakaan ole pitkä, ehkä noin kilometri eteläiselle sisäänkäynnille.

Aamiainen on niin runsas ja monipuolinen, että sillä jaksaa melkein koko messupäivän ja huoneet ovat tosi tilavat ja mukavat. Sänky on saksalaisittain kova, mutta tyyny ja peitto loistavat. Alakerrassa on mukava irkkupubi, josta saa myös pientä purtavaa, ja hotellin oma Bentley’s ravintola on saanut kehut Hannoverin kaupunkioppaassa.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer