Estorilin Eden

Yksi vuorokausi takana Portugalissa, ja monta matkailukokemusta rikkaampana. Pitihän se joskus käydä minullekin, että matkatavarat eivät saavu samalla koneella vaan jäävät jonnekin välille.

Olin eilen illalla ihan raivoissani Lissabonin kentällä. Laukku ei tullut, löytötavaratoimiston vuoronumeroautomaatti hajosi, ja jouduin odottamaan kaksi tuntia ennen kuin pääsin edes selvittämään laukkujen katoamista.

Heti onneksi selvisi, että laukku jäi välilaskulla Amsterdamiin. Tämä ei kuitenkaan anna kovin hyvää kuvaa KLM:stä, jolla lennän kahden viikon aikana yhteensä kahdeksan lentoa. Ensin tulin tänne Portugaliin Amsterdamin kautta, ja lauantaina palaan samaa reittiä takaisin. Maanantaina on sitten vuorossa Barcelona ja edelleen Amsterdamin kautta mennen tullen.

KLM:n puolustukseksi pitää sanoa se, että yhtiö tarjosi ilmaiset välipalat ja juomat. Sai ottaa jopa santsikierroksen. välipala oli tietenkin valkoista huttuleipää, mutta oli kumminkin.

Kiukun päälle kiukku

Jos olin kiukkuinen eilen kentällä ja edelleen kiukkuisemmaksi tulin taksimatkalla, koska myöhästyin katoamisselvittelyjen takia ennakkoon maksetusta kuljetuksesta hotellille, ja jouduin ottamaan yöllä taksin (35 euroa), niin hotellilla kiukku jo laantui.

Huone on ihan tavallinen, tosin paljon tavallista suurempi. Huoneen ykkkösjuttu on kuitenkin oma parveke merinäköalalla, ja nyt merinäköalaa ei tarvitse etsiä piipistämällä tai silmiä siristämällä vaan se avautuu katselijan eteen niin pitkälle kuin uskaltaa katsoa. Seisoin jo yöllä parvekkeella ihmettelemässä, voiko niin kaunista olla missään.

View from the balcony of  Hotel Estoril Eden

Estorilissa voi olla. Niin ainakin Hotel Estoril Edenissä, joka saa näköalansa takia minulta suosittelut TripAdvisoriin. Tuo kuva on otettu aamuvarhain, jolloin aurinko ei vielä porottanut pilvettömältä taivaalta. Päivän mittaan sää parani niin, että kaula-aukon kohta poislukien kaulakoru ovat nyt ihan punaisena. Lisää kuvia tulee Flickriin jossain välissä.

Esitystä ja shoppailua

Tänään on sitten aamupäivä mennyt esityksen rakentelussa ja iltapäivä vaatteiden ostelussa. Piti ostaa ihan kaikki kengistä lähtien. Niissä tein säästöratkaisun ja ostin vain rantasandaalit. Elättelen edelleen toivetta, että matkalaukku ja kesäkengät olisivat täällä jo huomisaamuna. Parit housut ja muutama paita, alusvaatteet ja sukat. Siinäpä se ostoslista jo olikin. Takkia en ostanut, vaikka minulla on vain talvitakki. Ei sitä varmaan edes tarvitsisi, kun päivällä ollaan jo 20 lämpöasteessa. Kengät olisin tarvinnut, mutta en löytänyt pikaiselta ostosmarssiltani kenkäkauppaa.

Vaikka tekisi mieli kertoa, miten hienoa täällä on, on pakko laittaa nukkumaan. Seuraavat kaksi päivää ovat tosi tiukkaa vääntöä aamusta iltaan eikä kolmas ehdi edes alkaa ennen kuin olen jo kotimatkalla. Lento Suomeen lähtee lauantaina jo seitsemän jälkeen aamulla. Pitää varmaan lähteä hotellilta puoli viiden aikaan. Hohhoijaa…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer