Ilotulitteet myyntikieltoon

Tukes asetti tänään yli sata Suomen Ilotulite Oy:n ilotulitetta myyntikieltoon. Ihan vain mielenkiinnosta selvitin, mistä ilotulitteista on kyse. Listalla (xls) on monta tuttua nimeä.

Nimissä herätti hilpeyttä se, että ilotulitteiden nimet voisivat ihan hyvin löytyä myös aikuisviihteen harrastajan DVD-kirjastosta. Raaka-Arska, Mahtitykki ja Jumbojytky voisivat edustaa karskimpaa kuvausta, kun taas Norsun töräys, Hulvaton Huligaani ja Rytkettä ja rytinää olisivat hieman leikkisämpiä versioita samasta asiasta.

Fireworksphoto © 2006 Chris | more info (via: Wylio)

Jokaiselle jotakin

Pienemmille segmenteillekin löytyisi omansa. Lepakko, Herran pieksut, Venetsiasuihku ja Munakranaatti Eko löytäisivät varmasti nekin oman katsojakuntansa. Perinteisempää linjaa edustaisivat Kunkkutykki ja sen jatko-osa Jättitykki, Kanuuna, Super suuri sankari, Big One ja Kallen kanuuna.

Eikä unohtaa sovi kerronnallisempaa ja romanttisempaa puolta: Happy time, Just married A, B ja C, Tulisuudelma Big ja Venus.

Näitä elokuvia ei kuitenkaan vielä ole tehty eikä Suomen Ilotulite Oy varmasti suhtaudu suosiollisesti nimien käyttämiseen jatkossakaan. Tämä viesti on kirjoitettu ihan vaan huumormielellä 😉

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer