Oiva lohisoppa

Jari Wickström oli kehitellyt oivan lohisoppareseptin, ja kun meillä sattui olemaan oikein kermaa mämmin syönnistä, päätin pyöräyttää kermaisen lohisopan. Jouduin vähän soveltamaan Jarin reseptiä, kun lohi oli pakastekuutioina, mutta muuten mentiin melkein sillä. Vaikka vähensin kerman ja voin määrää, maku oli aivan mahtava! Kannattaa kokeilla.

Ainekset

800 g perunoita
1 sipuli
300 g lohikuutioita pakasteena
2 kalaliemikuutiota
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl voita
1 rkl tilliä

Keitin sipulit pienenä silppuna, mutta perunat melko isoina kuutioina. Jarin reseptin puikulaperunat olisivat tietenkin olleet parempia, mutta nyt oli kaapissa jotain ihan tavallista potaattia. Hyvät perunat alkavat olla täälläpäin vähän hakusessa. Rupisia, kolhuisia ja pehmeitä perunoita kyllä löytyy, ja aika monessa on vähän vihreää vivahdetta. Harmittaa, kun en aikoinaan älynnyt olla kiitollisempi siitä, kun mummo sinnikkäästi kitki ja multasi perunamaata.

Jari neuvoi keittämään perunoita kymmenen minuuttia ja lisäämään sitten lohen ja keittämään vielä toiset kymmenen minuuttia. Kalan lisäämisen jälkeen riittää kuitenkin reilusti ainakin puolta lyhyempi aika. Pakastekuutiot vaativat noin seitsemän minuuttia. Sitten vain lopuksi lisätään kerma, nokare voita ja tilliä oman maun mukaan.

Annoksesta riittää reilusti kolmelle ja normaalit annokset siitä saa neljälle. Ja ei kun syömään!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer