Kaksi viikkoa laskettuun

Äitiyspakkauksen sisältö hämmentää.

Huomenna tulee täyteen 38 raskausviikkoa, mikä lyhyelläkin matikalla laskettuna tarkoittaa kahta viikkoa laskettuun aikaan. Me ei olla edelleenkään hermoiltu asiasta. Sairaalakassi on pakkaamatta, pinnasänky kokoamatta eikä siihen ole ostettu patjaakaan saatika sitten, että oltaisiin ostettu yhtään tuttia. Kylläpä tässä vielä ehtii.

Sen verran sain aikaiseksi, että hain eilen muovitettua froteeta omaan sänkyyn lapsiveden varalta. Jos purskahtaa niin kuin elokuvissa niin siinähän on melkein hukkumisvaara! Muutenkin eilen oli toimelias päivä. Kiertelin kaupungilla neljä tuntia ja kävin vielä illalla kesäteatterissa. Grillivaunun tosin kasasin vasta tänään. Huomaa, että on taas tehty hyödyllisiä vauvaostoksia!

Itkua ja ihmettelyä

Eivät kaikki päivät tietenkään ole ihan yhtä hyviä. Toissapäivän makasin selkäkivuissani lattialla ja sitä edellisenä päivänä melkein itkeä tihrustin Prisman vauvatarvikehyllyllä. Metreittän erilaisia äidinmaidonkorvikkeita ja pesulappuja ja ties mitä. Mistä niistä tietää tällainen aloittelija ostaa yhtään mitään? Ilkka neuvoi ostamaan purkin joka laatua ja maistamaan, mutta ei erityisesti houkuta maistella äidinmaidonkorviketta. Kunhan Ilkka huomenna kotiutuu konferenssimatkaltaan, taidan pitää hänelle  korvikecocktail partyt!

Enpä tiennyt sitäkään, että ihmisenpoikasille tehdään erimallisia vanupuikkoja. Nyt tiedän. Käyttötarkoitus on vähän epäselvä, koska jotenkin järki sanoo, ettei esimerkiksi se napamokkula välttämättä tarvitsisi erikoismuotoiltuja vanupuikkoja. Vaippahyllyn jätin toistaiseksi suosiolla väliin. Niin, ja sen tuttihyllyn.

Yritin eilen selittää Virpille, mitä tarvikkeita olen jo ostanut. Ei tullut mieleen, miksi sanotaan sitä vanulappua, joka tungetaan rintsikoihin ehkäisemään, ei virtsan-, vaan maidonkarkailua. Niitä minulla jo on, kun sain nettikaupasta kaupantekijäisiksi. Ja sitten minulla on sellainen isompi leili, johon voi kerätä isommat karkailut. Senkin sain ilmaiseksi. Nyt en edes kehtaa sanoa, mitä piti ostaa, että saa noin ällöttäviä tarvikkeita kaupan päälle.

Hirveää rahastusta

Olen tullut siihen tulokseen, että lastensaamisesta on tullut hirveää rahastusta. Otetaanpa tähän vertailun vuoksi Vauva.fin luettelo siitä, mitä vauva tarvitsee ja Baby Stylen vastaavien tuotteiden hinnat. Poistan listasta ne tuotteet, jotka tulivat äitiyspakkauksessa eli esimerkiksi vaatteet, kynsisakset ja hiusharjan. Poistan myös sellaiset tavarat, jotka löytyvät melkein joka kodista muutenkin (vanulaput ja peitto lattialla möyrimistä varten).

Ja äidille:

Tästä listasta puuttuu vielä ainakin syöttötuoli (keskihintainen 129 €), johon vauva siirtyy joskus puolivuotiaana, pussilakanat (49,90 €), pinnasängyn reunasuoja (44 €) ja tutit (3,40 € /2 kpl vastasyntyneelle). Monia tarvikkeita tarvitaan tietenkin useampia kuin yksi tai yksi paketti kuten vaippoja, korviketta, kosteuspyyhkeitä ja mielellään myös imetysrintsikoita.

Toisaalta ihan kaikkea ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Meillä ei esimerkiksi ole hoitopöytää, kantoliinaa tai -reppua eikä vielä turvaistuinta. Lisäksi yhdistelmävaunuissahan periaatteessa jo on rattaat, joten matkarattaita ei välttämättä tarvitse.

Kerrankin todellista vastinetta verorahoille.

Kuten kuvasta voi lukea, äitiyspakkauksessa tulee paljon hyvää tavaraa, joilla pääsee alkuun, mutta tuosta voisi laskeskella, paljonko vauvan alkuinvestoinnit ovat. Sitten jos haluaa ostaa jotain ekstraa, lista on loputon: itkuhälytin 89 €, syöttötuolin pehmuste 25 €, peitto 16,90 €, patjansuoja 19 €, yli nelikuisen tutit 2,40 € /kpl ja tuttipullot 12,90 € / 2 kpl ja äidille rintapumppu 49 € ja imetyspaita 39 €.

Ei varmaan ole yllätys, että meille suurin osa noista on hankittu käytettynä…

EDIT: Tämän postauksen linkit ja hinnat vanhenevat tosi nopeasti. Pahoitteluni siitä.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer