Vauva Espanjassa

Kun olimme varanneet matkan tänne Espanjaan, yritin etsiä ajankohtaista tietoa vauvaan liittyvistä asioista. Vastaisen varalle ajattelin kirjoitella tänne, mitä kaikkea olen itse oppinut näiden neljän päivän aikana.

Nidina on Nannia

Onni juo NAN-korviketta. Espanjassa ei ole NANnia, mutta ihan samaa tavaraa löytyy Nidina-nimellä. Purkkikin on melkein samanlainen. Se ero täällä on Suomeen, että kakkosversio maksaa vähemmän kuin ykkönen. Ykkönen maksoi muistaakseni 1,89 ja kakkonen 1,36 euroa. Pikkuisen on siis kalliimpaa kuin Suomessa.

Valmista nesteversiota löytyy vain isoista kaupoista kuten Miramarista, ja tähän saakka olen nähnyt vain puolen litran pakkauksia. Onnille kuitenkin kelpasi ihan hyvin jauheesta tehty korvike.

Se on tosi kätevää. Mittaan aamulla kuivaan pulloon korvikejauhetta, ja lisään sitten reissun päällä vain sopivan määrän vettä. Kannattaa suosia natural- tai still-vettä. Yksi kerta nimittäin käsiin osui vain kuplavesi, mutta kelpasi sekin, kun muuta ei ollut.

Kai se on parempi antaa vauvalle kivennäisvettä kuin ei vettä ollenkaan silloin, kun aurinko helottaa pilvettömältä taivaalta?

Pampers on Dodot

Ihmeellistä, että ihan samanlaiset Pampersin vaipat kuin Suomessakin on paketoitu erilaiseen pakettiin ja ne myydään täällä Dodot-merkin alla. Miksi kaikilla pitää olla paikalliset merkit?

Ostimme tänne Villa Magnaan valmiiksi käytetyn pinnasängyn ja syöttötuolin, jonka joku suomalainen kiinteistövälittäjä toi meille paikan päälle. Hän oli jättänyt myös aloitetun vaippapakkauksen. Lisään merkin myöhemmin, mutta ne olivat kyllä sellaisia muovikääreitä, että vauvan takapuoli olisi hautunut kypsäksi, jos sen olisi yhtä paksuun muoviin käärinyt.

Nestlen ja Hipin ruokia

Suomessa 8-kuukautisten ruuat sisältävät jo kokkareita, mutta täällä kaikki on samanlaista mössöä kuin puolivuotiaidenkin purkeissa. Sen olen huomannut, että lähes kaikissa ruuissa on reilusti porkkanaa eli zanahoriaa, kuten täällä tuppaavat sanoa.

Ruokavaihtoehtoja ei ole läheskään niin paljon kuin kotimaassa, mutta kyllä näilläkin on pärjätty. Peruskanapöperöt (pollo) riisillä (arroz) ja porkkanoilla täältä löytyvät ihan helposti.

Ainakin kaupoista löytyy Nestlen ja Hipin purkkiruokia.

Puuro kateissa

Sen sijaan normaalia kaurapuuroa (avena) ei tahtonut löytyä millään. Onneksi sitten löytyi muutama vaihtoehto hiutaleita, joista sitten summassa otin yhden pussin.

Velliä syövälle vauvalle olisi paljon hankalampi löytää evästä, jos pitäisi saada valmista velliä. Ainakin se, jota minä ostin ihan vain kokeillakseni, mitä purkki sisältää, maistui tosi makealle. Siinä oli varmasti hunajaa (con miel), vaikka olen yrittänyt vältellä hunajaa sisältäviä tuotteita. Täällä jostain syystä sallivat alle vuosikkaille hunajan, vaikka se Suomessa on kielletty.

Ilmeisesti antavat vauvoille myös keksejä, jos oikein päättelin pakkausten kuvista.

Suolatonta sapuskaa

Keskustelupalstoilla peloteltiin Espanjaan matkustavia, että vauvanruokiin lisätään täällä suolaa (sal). Noh, minä olen lukenut tuoteselosteet tarkkaan, ja olisinko nähnyt yhdessä himpun suolaa. Purkin kyljessä saattaa lukea sin sal eli suolaton, mutta useimmiten suolasta ei ole puhuttu mitään.

Onnille on kelvannut täkäläinen sapuska ihan hyvin. Ehkä porkkana alkaa vähän tökkiä, kun yhtenä päivänä eivät keittämäni porkkanaviipaleet enää maistuneet.

EDIT 19.5. Tein juuri äsken inventaarion ruokapurkeista, ja nyt oli sattunut sellainen valikoima, että joka purkissa luki raaka-aineiden lopussa y sal eli ”ja suolaa”. Määriä ei ole sanottu eli sitä on varmasti hyvin vähän. Meillä on nyt Nestlen ja Heron purkkeja. Centro Finlandian ruokakaupasta saa ihan suomalaista Pilttiä hintaan 2,20, jos haluaa suolatonta ”palaruokaa”… Sieltä löytyy myös kahden desin NANeja ja vauvan puurohiutaleita. Hintaa en katsonut.

Hedelmiä joka lähtöön

Täällä on tietenkin halvempia hedelmiä kuin Suomessa, vaikka kai nyt toukokuussa ei ihan sesonki olekaan. Onni on syönyt mangoa, jota en Suomessa ole raskinut antaa tuoreena.

Ananaksesta Onni tykkäsi kovasti. Yhtenä päivänä poika popsi kiiwejä monta palasta eikä ollut moksiskaan. Tosin Onni söi kerran Suomessa sitruunaakin irvistelemättä.

Ja täällä on jo ihan punaisia mansikoita! Niitä pitää ostaa ensi kerralla.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer