Matkailijoiden Halifax

Eilen en tainnut blogata mitään, koska istuin tietokoneella koko päivän. Mitä nyt iltapäivällä vaeltelin tyhjän, Victorian päivää viettäneen Halifaxin kaduilla.

Olen käynyt tutustumassa melko moneen kaupungin nähtävyyksistä ihan siitä syystä, että täällä oli viime viikolla Halifax Attraction Week ja muutamissa kohteissa sen vuoksi pieniä alennuksia. Tässä vähän maistiaisia siitä, mitä täällä voi tehdä. Jatkoa joskus myöhemmin.

Satama täynnä elämää

Halifaxin rantabulevardi, jos niin voi sanoa, on täynnä elämää. Bulevardista tulee mieleen Oulun torinranta puisine kävelykansineen.

Bulevardi alkaa Halifaxin maahanmuuttomuseosta, joka oli tosi hieno. Museo on samalla se laituri, jolle maahantulijat ovat nousseet aikansa isoimmista laivoista, mutta myös ihan pienistä purkeista rankan merimatkan jälkeen. Pier 21 onkin kanadalaisversio Yhdysvaltojen Ellis Islandista.

Nykyään laivat ovat vähän suurempia ja täynnä huvituksia, mutta laituri on sama. Yritin kuvata, miten tällä laivalla oli järjestetty sirkushuveja laivamatkan ajaksi. Käytössä oli ainakin pari vesiliukumäkeä, riippusiltoja ja itse poljettavat kulkuneuvot, joista katsella merimaisemaa.

Kenenköhän laukku?

Näyttely oli koskettava, ja vaikka Suomi mainittiin vain yhden esimerkkiperheen kauttakulkumaana (Viro-Suomi-Ruotsi-Kanada), esillä olleista esineistä aisti toisaalta surun ja pelon jättää kotimaa taakse ja toisaalta innon ja toivon löytää uusi parempi elämä Kanadasta.

Opas kertoi, että kautta aikojen eniten Kanadaan on muutettu Iso-Britanniasta, mutta isoja joukkoja on aikoinaan tullut myös Italiasta, Hollannista ja tietenkin Saksasta. Tämän matkalaukun omistaja oli tietojen mukaan tullut Itävallasta, ja kyseessä oli nainen.

Harvoinpa tulijoilla kuulemma laukuissaan mitään oli. Piti vain olla iso ja hieno matka-arkku, jotta näyttäisi vauraammalta uuteen kotimaahan tullessaan.

Discovery Centerissä puuhaa lapsille

Discovery Center heti maahanmuuttomuseon vieressä olisi ollut aivan mahtava paikka Onnille. Oli vähän surullista kulkea siellä, kun paikalla oli niin paljon iloisia lapsia, ja olisi ollut niin paljon kivempaa kokeilla erilaisia härpäkkeitä Onnin kanssa.

En tullut ottaneeksi montaakaan valokuvaa, mutta kyse oli Halifaxin vastineesta Oulun tietomaalle tai Vantaan Heurekalle. Tykkäsin paikasta myös siksi, että sen yhteydessä ollut pieni ”tiedekauppa” oli täynnä hauskoja pelejä, kirjoja ja leluja pienille tiedemiehille. Mukaan tarttui muutama sellainen Onnillekin.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer