Viisi kummaa asiaa

Alkaa olla nukkumaanmenoaika ja takana on tosi tiivis kolmetuntinen seminaari paikallisten jatko-opiskelijoiden kanssa. Siitä en ehdi nyt blogata, joten listaan tähän nopeasti viisi kummaa asiaa, joihin olen törmännyt. Nämä eivät ole huonoja juttuja, mutta erilaisia…

Kaikki talot näyttävät erilaisilta.

Halifaxissa on hurjasti ulkomaalaisia tai maahanmuuttajien jälkeläisiä. Kun kulkee kadulla, näyttää siltä kuin jokainen maahantulija olisi rakentanut itsensä näköisen talon piittaamatta yhtään siitä, millainen talo vieressä nököttää.

En ole kehdannut ottaa kuvaa suoraan kenenkään talosta, ja liekö se täällä edes laillista. Tästä äsken lenkillä otetusta kuvasta näkee juuri ja juuri, miten eri värisiä ja tyylisiä talot ovat. Aiemmin postasin videon kaupunkikävelyltä, jossa sama näkyy ehkä vähän paremmin.

Lehtisalaatin maku

Heti tutkijavaihtoni alussa kävin syömässä eräässä kahvilassa satamassa ja tilaamani kalasopan kyljessä oli pieni salaatti. Ajattelin silloin, että salaatissa oli erikoisen makuista salaatinkastiketta.

Olin väärässä. Se erikoinen maku tuli itse salaatista.

Maku on paljon voimakkaampi kuin Suomessa ja itse salaatinlehtikin on syvemmän vihreä ja paksumpi. Eräänlainen roteva versio siitä kotoisammasta kasvista. Lienee joku toinen lajike kokonaan.

Autot antavat tietä

Se se vasta outoa on, että kun lähestyy tienylitystä, autot pysähtyvät odottamaan, vaikka ei olisi vielä lähelläkään tielle astumista. Suomessa autoilija kyllä pysähtyy, jos kävelijä on jo heittäytynyt suojatien armoille, mutta ei silloin, kun etäisyyttä on pari kolme metriä.

Olen täällä liikenteessä kummajainen, kun en uskalla luottaa siihen, että auto tosiaan pysähtyy. Sitten seisomme molemmat ja lopulta minä ylitän tien vaivaantuneena.

Neulojen keräys vessoissa

Minusta on tosi hyvä juttu, että julkisissa vessoissa on turvalliset ja kovin suomalaisen näköiset pömpelit kaikenlaisille neuloille. Ovatpahan pois lasten ja geokätköilijöiden jaloista. Vieraalle se silti näytti, kun ensimmäisen kerran törmäsin paikallisen kauppahallin, Farmers’ Marketin vessassa.

Kauppahallin vessassa oli muuten hieno systeemi. WC-pönttöön tuleva vesi oli katolta kerättyä sadevettä. Onkohan täällä kaksinkertainen tulovedenjärjestelmä käytössä, koska monessa muussakin paikassa olen nähnyt kylttejä, joissa yhdestä hanasta kielletään juominen ja toisesta kehotetaan siihen?

Koirat irti puistossa

Olen nyt käynyt parina iltana iltakävelyllä Point Pleasant Parkissa eli ihan tässä yliopiston kupeessa olevassa puistossa. Kuten alla olevasta videosta näkyy, ”polut” ovat leveitä ja opasteet kunnossa.

Erikoisinta on kuitenkin se, että puistossa on alueita, joilla koiria saa pitää irti. Ehkä siksi kaikki koirat oppivatkin olemaan isännän lähellä eivätkä reagoi millään tavalla vieraisiin ihmisiin. Vain yksi pentukoira on tullut iloisesti korvat lerpallaan juttusille.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer