Parhaat ostokset

Ennen pojun syntymää yritin löytää netistä listoja, mitä pitäisi ostaa. Tuli ostettua kaikenlaista turhaa, kuten imetyspaitoja, mutta myös muutama tosi hyvä ostos. Parhaita ostoksia ovat olleet vaunujen sadesuoja, kuomunverho vaunuihin tai turvakaukaloon ja pullojen mikrosteriloija.

Sadesuojaa on tarvittu vime päivinä monta kertaa. Autossa taas Dooky-verho on ollut tosi tarpeen, kun aurinko meinaa aina paistaa silmiin. Sama verho on käytössä myös vaunuissa sateen, tuulen ja auringon esteenä. Ja ehdoton ostos vauvaperheeseen on mikrosteriloija! Olisi mennyt hermo, jos olisi pitänyt kaikki pullot ja tutit keittää kattilassa. Mikrossa saa steriloitua monta pulloa muutamassa minuutissa.

Pullonlämmitin täysin turha

Onneksi en ostanut tuttipullonlämmitintä vaan sain sen naapurista käyttööni. Meidän poju ei millään malta odottaa neljää minuuttia vaan ruokaa on saatava heti. Välillä mikron viemät 20 sekuntiakin tuntuvat ylivoimaisen pitkiltä, kun poika huutaa alhaalla nälkäänsä.

Kantoliina oli toinen turhake. Muutaman kerran kokeilin sitä ja poika valahti aina hirmu myttyyn liinan uumeniin. Äitillä taas paloi käämit kääriytyä monen metrin kangasriekaleeseen.

Paljon parjattu Baby Björn -rintareppu sen sijaan oli tosi hyvä ostos! Tenava tykkää olla siinä ja seurata äitin tekemisiä. Monesti itkukin loppuu, kun äiti nappaa pojun reppuun.

Ja mitä en ole tarvinnut

Imetyspaidat tulikin jo sanottua. En ole kokenut suurta tarvetta myöskään imetysliiveille, mutta Lindexin imetystoppi oli mukava. Kotona käpsyttelin sen ajan, jonka imetin, ilman liivejä ja kylillä en halunnut imettää ollenkaan. Ehkä jos imetys olisi jatkunut normaalisti, olisi tullut isompi tarve noillekin.

Hoitopöytää minulle kaupiteltiin joka suunnalta, mutta en ostanut sitä. Ei harmita yhtään – päinvastoin. Me eristettiin pätkä työpöydästä hoitokäyttöön ja sen korkeus on ollut minulle tosi hyvä. Sairaalassakaan en ylettänyt kumartumaan vauvan kasvojen tasolle, kun siellä oli normaali hoitopöytä.

Kaikki hauskat aikuismaiset vaatteet – T-paidat, collage-puvut ja shortsit – ovat tosi epäkäytännöllisiä vastasyntyneelle. Helpot kietaisubodyt kunnon neppareilla ovat paljon parempia. Kunnon nepparit siksi, että tosi monesta bodystä nepparit olivat lähteneet jo valmiiksi irti. Meillä kaikki 50-senttiset paksummat vaatteet jäivät käyttämättä, kun heinä-elokuussa oli niin kuuma.

Yksi poikkeus aikuismaisiin pieniin vaatteisiin on. Väljä, vetoketjullinen takki on näppärä pukea reissuun. Sen alle mahtuu hyvin body ja takin kanssa nopeatkin lähdöt onnistuvat.

Kehto ja fleece-huopa

Ilkan isä teki meille kehdon ja varsinkin ensimmäisinä viikkoina se oli ehdoton nukutuslaite. Nyt poika nukkuu yönsä pinnasängyssä ja päikkärit useimmiten äitin kainalossa sohvalla, mutta vielä kehtoakin keinutellaan.

Ostin pojalle ensin lasten fleece-huovan, mutta sitten tajusin leikata yhden Ikean halvan huovan kahtia. Siitä tuli juuri sopiva kappale kapalointiin. Ostin myös SwaddleMe-kapalon, mutta se on tuolle viiden kilon mötkäleelle pakkopaita. Myyjäliike vaan totesi, että sen pitääkin olla tiukka noin pienelle, mutta poika sätkii siinä kuin kala kuivalla maalla. Näyttääkin ihan toukalta.

Pitää kirjoittaa myöhemmin lisää kokemuksia vauvakrääsän saralta.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer