Ensimmäinen työpäivä

Moni naureskeli, kun kerroin ennen pojun syntymää, käyväni töissä vajaat pari kuukautta synnytyksen jälkeen. Tänään oli se päivä, kun ensimmäistä kertaa olin neljä tuntia opetushommissa Mamkissa. Ilkka oli sillä aikaa kotona lapsen kanssa.

Kaikki meni tosi hyvin. En osaa kuvitellakaan, millaista olisi ollut, jos poika olisi täysimetyksessä. Osaisiko tuo juoda pullosta edes pumpattua maitoa? Varmaan ensimmäistä kertaa olen tosi tyytyväinen pullolapsesta, vaikka pullojen pesu ottaakin välillä päähän.

Viiden pullon kierto

Tuttipulloista tuli mieleen pari vinkkiä tuleville äideille. Ensinnäkin jos joutuu antamaan korviketta pitkin päivää, tuttipulloja on hyvä olla ainakin viisi. Jos pesee pullot aamuin illoin, neljä riittää usein normaali ruokailuihin ja varalla on vielä yksi.

Kannattaa ehdottomasti lukea Pullonpyörittäjien opas, josta saa tietoa imetyksestä ja erityisesti korvikkeen käytöstä. Sieltä selviää esimerkiksi se, että lämmitetty maito säilyy pullossa juontikelpoisena kaksi tuntia, jos pullo ei vielä ole käynyt suussa, ja tunnin, jos on. Enpä tiennyt ennen moista.

Omaa elämää olisi helpottanut huomattavasti, jos olisin tiennyt, ettei rintapumppua tarvitse keittää kuin kerran päivässä. Opuksessa nimittäin neuvotaan huuhtomaan osat ja sen jälkeen säilyttämään pumppu jääkaapissa. Itse keitin pumpun joka käytön jälkeen ja siihenpä se maidontuotannon manipulointi oikeastaan kaatuikin.

Toki silläkin oli osansa, että kerran väsyneenä unohdin lisätä mikrosteriloijaan vettä, ja sen seurauksena sulatin joitakin pumpun osia käyttökelvottomiksi muoviklönteiksi.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer