Bataattikeitolla kurvit kuntoon

Harhaanjohtava otsikko, myönnän, mutta hyvää tuli silti. Jääkaappiin oli unohtunut pari porkkanaa ja perunaa, joten nakkasin ne sekaan. Kai lopputulos oli siis bataattipotaattisoppa porkkanalla höystettynä. Sopan innoittaja löytyi Kotikokki.netistä.

Ainekset

1 bataatti
2 jauhoista perunaa
2 porkkanaa
Vettä
2 kasvisliemikuutiota
Sipulia
Valkosipulia
Paprikajauhetta
Kuivattua persiljaa
Valkopippuria
Aromisuolaa
Tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa

Keittelin ensin kuoritut ja pilkotut kasvikset kasvisliemessä ja sen jälkeen soseutin ne tehosekoittimella. Olin laittanut vettä niukasti, joten kaikki vesi meni. Kannattaa kuitenkin pelata varman päälle ja kaataa vesi ensin kannuun ja lisäillä sitä keittoon pikku hiljaa soseutusvaiheessa.

Minulla ei ollut yhtään syömäkelpoista sipulia, mutta heitin keittoveteen ruokalusikallisen kuivattua sipulia ja pari kierrosta valkosipulia myllystä. Muut mausteet lisäsin valmiiseen soseeseen.

Tässä välissä Onni alkoi itkeä, mikä tarkoittaa, ettei ollut enää ajatus mukana maustamisessa. Nakkelin soppaan ehkä muitakin makuaineita kuin ne, jotka tähän kirjoittelin. Ainakin lisäsin tuorejuustopurkin jämän keittoon. Maku taisi olla Italian yrtit, mutta ei sitä juustoa ollut kuin ruokalusikallinen. Siitä ei paljon makua herunut. Viimeiseksi lisäsin ruokakermaa niin, että keitosta tuli sopivan notkeaa.

Ja ei kun syömään!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer