Piristystä arkeen LPG-hoidosta

Jalat turvoksissa raskaana
Pari päivää ennen synnytystä jalat olivat tässä kunnossa.

Kuka sanoi, että vauvat vain syövät ja nukkuvat? Taisi olla lapseton ääliö. Onni heräilee kolmen kuukauden kunniaksi parin tunnin välein yöllä syömään ja pari kertaa syöttöjen välissä. Päivällä saattaa olla syömättä kolmekin tuntia, mutta kitisee siinä välissä moneen otteeseen.

Ilkka huusi minulle huutokaupasta lohdukkeeksi LPG-hoitosarjan Fysiokulmasta. Eilen kävin siellä ensimmäistä kertaa, ja hoidot tehnyt fysioterapeutti kauhisteli, kuinka turvoksissa minun jalat vielä ovat. Hoidoissa keskityttiinkin sitten jalkoihin ja laskimoverenkierron parantamiseen.

Jalat turvoksissa
Peukalon painauma oli näkyvissä vielä pitkään.

Taivaalliset 75 minuuttia

Voi, se oli ihanaa! Viimeiseen kolmeen kuukauteen ainoa lohduke tässä elämässä on ollut herkuttelu, mutta kyllä LPG-hoito herkut voittaa!

Ihan ensin hoidettiin sektiohaavaa, ettei siihen jäisi kovin pahaa arpea. Se ei tuntunut oikein miltään, koska alamahassa minulla ei ole leikkauksen jäljiltä tuntoa. Laite vähän supsutteli ja imutteli, mutta ei muuta.

Kokovartalopukuun

Sitten minun piti kiskoa ylleni kokovartalosukka. Reipas puolitoistametrinen vartaloni vaatii nykyään koon L, jotta mikään vaate mahtuisi päälle. Onneksi minun ei tarvinnut änkeytyä pukuun kokonaan, vaan ainoastaan ahtaa jalat housuosaan.

Puvun tarkoituksena oli estää LPG-laitteen rullien kosketus paljaaseen ihoon, etteivät hiki ja kitka hankaloittaisi laitteen käyttöä.

Jos leikkaushaavan hoito oli kevyttä supsuttelua, hoitaja antoi jaloille kunnon kyytiä. Tuntui tosi hyvältä, kun alipaine kiskoi reisiläskit kahden rullan väliin höykkyytettäväksi.

Hoitaja rullaili reisiä vuorotellen muutaman kerran ensin etupuolelta ja sitten takapuolelta. Melkein heti alkoi tulla pissihätä, kun nesteet lähtivät liikkeelle.

Reisien lisäksi myös pohkeet käsiteltiin. Minun pohkeet ovatkin ihan kivikovat, mutta eivät suinkaan lihaksista vaan nesteestä, joka on pakkautunut alaraajoihin. Ehkä ne hieman pehmenivät rullailun vaikutuksesta.

Tuhkimohoito

Koska huutokaupan tarjouksessa oli varattu yhteen hoitokertaan 75 minuuttia, hoitaja antoi minulle myös LPG-hoidon kasvoille. Hän sanoi sitä tuhkimohoidoksi, koska kuulemma monet käyvät pikahoidossa ennen tärkeää juhlaa.

Kun katsoin ensimmäisen kerran peiliin hoidon jälkeen, olin ihan varma, että roikkunut leukalinja oli hiukan kohonnut, ja väsymyksestä veltto ilme pikkuisen kirkastunut. Harmi vaan, että Onni piti viime yönä huolen, ettei muutos ollut pysyvä.

LPG-hoitoja kaikille naisille

Nyt miehet, pistäkääpä korvan taakse tulevaa äitienpäivää varten LPG-hoitosarja. Kallishan se varmasti normaaliin hintaan on, mutta kaikki naiset ovat ansainneet edes vähän luksusta arjen harmauteen.

Hoidon jälkeen illalla tuntui melkein kuin olisi syntiä tehnyt. Jalat olivat koko illan lähes yhtä kevyet kuin ennen raskautta, ja leukakin tuntui taas löytyneen. Tänään sitten puputan keksejä ja pullaa, mutta ehkä taas ensi viikolla koen uudelleen 75 minuutin hurmoksen.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer