Syömähammas pilkistää

Onnilla oli eilen syntymäpäivä. Mittariin napsahti kokonaiset kolme kuukautta. Onnin mielestä 3-kuukautissynttärit olivat paskimmat ikinä.

Takapuoli nimittäin tuli kipeäksi, kun neuvolan täti tujautti molempiin kankkuihin isolla neulalla rokotukset. Tai reisiinhän ne luiskahti, mutta silti. Suuhunkaan Onni ei saanut kakkua vaan tehosteannoksen rotavirusta.

Voi lapsi raukkaa. Itkuhan siitä tuli. Ensin poika meni tulipunaiseksi,  ja sitten parahti itkemään. Onneksi oltiin vaunuilla liikkeellä, joten hurja vauhti teki tehtävänsä, ja poika nukahti.

Suppo pyllyyn

Illalla itku hyytyi vasta supon myötä. Niitä on nyt mennyt kokonainen paketillinen, mutta ei Onni vielä lääkehuuruissa täällä ole. Kaksi meni siihen, kun heti supon laiton jälkeen tuli kakka. Näin siis kaksi eri kertaa. Kolmas suli minun käsiin, kun en yöllä pimeässä löytänyt supolle oikeaa osoitetta. Pari muuta löysivät oikean kolosen ja ilmeisesti myös auttoivat.

Aamulla poika oli lähestulkoon entinen oma itsensä – mitä nyt heräsi yöunilta vasta puoli yhdeksältä.

Suun kaivelua

Tyhmä neuvolan täti sanoi, ettei Onnille vielä voi tulla hampaita, vaikka se kaivelee kovasti suutaan. Minä hölmöläinen olin lukenut jostakin, että ensimmäiset hampaat tulevat eteen alas, ja tietenkin olen kokeillut tähän saakka vain alahampaita. Maisa onneksi valaisi asiaa, että maitohampaat voivat tulla mihin vaan.

Tänään sitten työnsin sormen pojan suuhun, ja kävin läpi kaikki ikenet. Siellähän se nökötti maitohampaan kärki! Oikea kulmahammas oli jo tullut pikkuisen läpi.

Nyt kun mietin jälkeenpäin, niin Onni kaiveleekin nimenomaan oikeaa puolta suustaan. Olisi pitänyt taas uskoa omia äidin silmiään eikä kaikenlaisia neuvolan eukkoja. Tämä meidän eukko onkin oikea noita-akka, mutta ei siitä sen enempää.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer