Vauvan kanssa lentokoneessa

Jos jotain opin keskiviikkoiltana, niin sen, että vauvan kanssa matkustamista ei tarvitse pelätä. Tulimme yöllä Fuengirolaan ja jännitin, pitääkö Onni, 9 kk, hirveää showta koneessa. Ei pitänyt.

Onni itki ensimmäisen nousun aikaan, mutta rauhoittui parinkymmenen minuutin päästä.
Seuraavaksi poika tutkaili tax free -luettelon ja repi whisky-mainokset irti. Vähän hymyilyä kauniille naisille ja totaalinen sammuminen. Helsinkiin laskun ajan Onni nukkui ja heräsi vasta, kun lähdettiin koneesta. Onni siis teki kaiken sen, mitä suomalainen miesturisti ainakin jo ensimmäisen tunnin aikana.

Kaurapuuroa ja kiukkua

Helsinki-Vantaalla olimme Onnin iltapuuron aikaan. Vähän reippaan tunnin pysähdyksen aikana poika ehti ottaa muutaman lusikallisen puuroa ja ehdittiin vaihtaa jopa vaippa. Äiti tosin oli niin hutilus, että pissaa lirahti vähän paidalle (ei omalle), mutta en ruvennut enää siinä vaatteita vaihtelemaan. Muuten Onni vain itki lentokentällä. Isällä ja äitillä alkoi vilistä silmissä pahin mahdollinen skenaario…

Uuteen nousuun

Vauvan kanssa pääsimme Kuopion kentällä ensimmäisenä koneeseen, mutta Helsingissä meidän piti röyhkeästi vain kiilata muiden edelle.
Koneessa Onni katseli sisään virtaavia ihmisiä ja hymyili kauniille naisille. Lentoemo ei meinannut pystyä viittilöimään varauloskäyntejä, kun Onni niin avoimesti flirttaili.

Eturivin paikka

Olimme molemmissa koneissa eturivissä ja se kannattaa ottaa vauvan kanssa jatkossakin. Onni ei mahdu koppaan, joita Finnairinkin koneisiin kai saa, mutta ainakin seisomaan oppinut napero tykkäsi, kun sai vähän seisoskella ja istuskella lattialla. Ehkä joku riepu pojan alle olisi ollut hyvä, mutta ilmankin pärjättiin.

Eturivistä pääsee myös kätevästi vessaan vaipanvaihtoon. Me olimme kerran todistamassa, kun pariskunta vaihtoi vauvalle vaipan penkillä. Meidän Onni rymäytti kakat silloin, kun matkustajat olivat syömässä kylmiä makaronejaan, joten olisi saattanut tulla pitkiä katseita, jos olisin. Vaihtanut vaipan siinä.

Jotain unohtui

Lentokoneessakin on siis hoitopöytä, mutta kokoa lilliputti. Hyvin silti pärjättiin,vaikka kotona siivosin hoitolaukun ja samalla siivosin sieltä myös kosteuspyyhkeet.

Matkalla on joitakin tavaroita, joita ei vaan saa unohtaa. Yksi niistä on kosteuspyyhepaketti. Onneksi ei ollut lurukakka.

Muuten hoitolaukkuun kannattaa pakata tarvittava määrä korviketta plus yksi ylimääräinen ja jokaista purkkia kohti oma pullonsa. Korvikkeet ja muut ruuat laitoin isoon läpinäkyvään pussiin, jonka nostin hihnalle turvatarkastuksessa. Silti syynäsivät lastenruuat tarkkaan. Sillä ei ole väliä, kuinka isoja purkkeja otat mukaan, mutta kannattaa suosia pieniä. Puolen litran purkista menee kaikki loput hukkaan, koska niitä ei kuitenkaan voi säilyttää avattuna tuntia pidempään laukussa.

Ja sitten tarvitaan kasa vaippoja ja kertakäyttöinen hoitoalusta. Vai haluatko laskea vauvan paljaan pepun hoitopöydälle, jossa on saatettu yrittää kymppikerhoon?

Sitten vielä normaalit varusteet ja loman viettoon!

1 comments On Vauvan kanssa lentokoneessa

  • ihan huippua, kiitos 🙂 juuri varattiin matka espanjaan ja mietinkin kuinka saisin kaivettua kaikki nämä tiedot netin sövereistä, mitkä juuri tässä kerroit. Kiitos 🙂 <3

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer