Vauva 2 kuukautta!

Meidän vauva, Onni nimeltään, täytti viikko sitten kaksi kuukautta! Ylihuomenna tulee täyteen jo kymmenen viikkoa. Joskus huonoina hetkinä ehti jo tuntua siltä, ettei lapsi koskaan tule näin isoksi, vaan säilyy ikuiset ajat huutavana nyyttinä, joka ei ymmärrä maailmasta yhtään mitään.

Ja aivan yllättäen tuli ensin hymy hymynaamalle ja kohta perään äitille, ja nyt hymyillään joka päivä monta kertaa. Voi ihanuus!

Nyrkki suuhun

Vauvan kehitystä on mukava seurata, muttei siitä kovin eksaktia tilastoa voi tehdä. Yhtäkkiä vaan huomasin, että Onnihan on syönyt nyrkkiään jo pitkän aikaa. Olisiko nyrkki alkanut kiinnostaa viime viikolla mummolassa?

Isopapan petillä Sirkka-täti ainakin huomasi Onnin pysähtyneen ihmettelemään käsiään. Oudot vemputtimet siirtyivät siitä sitten suuhun, ja jos eteen sattuu tulemaan harso, sekin menee suuhun samaa matkaa.

Äitiä karkuun

Nyt tuota pulleropalleroa ei voi enää jättää yksikseen sohvalle tai hoitopöydälle. Hirmuisen vispauksen ja kiemurtelun jälkeen Onni on jo pari kertaa kierähtänyt kyljelleen. Vahinkojahan ne vielä ovat olleet, mutta äiti on silti ylpeä pojastaan.

Kohta Onni varmaan ottaa jalat alleen ja lähtee koulumatkalle!

Ainakin näyttää siltä, että pojalla on joka päivä halu oppia uutta. Sirkan tuoma eläinkirja on kovassa käytössä ja erityisesti lammas, koira ja poni ovat hampaattoman hymyn arvoisia.

Rupsuttelua rotasta

Onni sai alkuviikosta ensimmäisen rokotteen, mutta se annettiin vielä suun kautta. Onni on niin tottunut syömään ruiskusta mahalääkettä, että nassutteli rotatkin massuun ilman irvistyksiä.

Rokotteen jälkeen Onni on nukkunut hirveästi. Tuntuu, että hän on päikkäreillä koko päivän ja aloittaa yöunen heti, kun päikkäreiltä havahtuu.

Mahasta kuuluu pulputusta ja taksu pörähtelee reippaasti pitkin päivää. Rupsuista ei kuitenkaan näytä olevan harmia vauvalle eivätkä ne tule varren kanssa. Enemmänkin ne tuottavat suurta hupia väsyneelle äitille, jota kovasti nakrattaa, kun pikkuinen rutisee kuin aikamiehet.

Litra NANia päivässä

Kahden kuukauden ikäisen vauvan pitäisi tyytyä kuuteen desiin korviketta päivässä. Sopiihan sitä yrittää. Sata milliä kerrallaan olisi sopiva määrä. Niin varmasti jos haluaa antaa sen vajaan kahden tunnin välein.

Onni popsii maitoa litran päivässä eikä ole sen paksumpi kuin muutkaan vauvat. Edelleen nälkä aiheuttaa karmean huutoitkun, ja sitäkö minun pitäisi tässä jäädä kuuntelemaan eikä antaa pojalle ruokaa?

Joko pojalla on paha mieli ja maha tyhjä tai sitten neuvolan täti on tyytyväinen. Äiti koittaa pitää lapsensa tyytyväisenä ja sanoo neuvolan tätille valkoisen valheen.

2 comments On Vauva 2 kuukautta!

  • Maisa Kentz

    Jos vielä tyttö tulee teille, niin saisi olla: Ilona. Ja Onni saa syödä, koska ei osaa vielä napostella, sen saa kertoa ihan neuvolaan asti. Terkuin Äippä

  • Ruokaa saa sen, minkä syö. Parina päivänä paljon vähemmän kuin ennen, mutta eilen sitten taas hirveästi eli yli 1200 milliä. Rotavirusrokotteesta palttiarallaa viikko. Olisiko siinä selitystä outoihin ruokiin.

    Ilona on ihan hyvä nimi.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer